menu
 winkelmandje 

Het Vlaamse schilderkunst boek

D.H. van Wegen

NBD Biblion bespreking
De laatste jaren groeit in Nederland de interesse voor de Vlaamse schilderkunst, o.a. te zien aan het (aankoop)beleid van de musea.
Dit boek in klein formaat biedt een breed, geinteresseerd publiek voor het eerst een overzicht in woord en beeld van deze kunst vanaf midden 15e tot eind 17e eeuw aan de hand van ca. 200 schilderijen in Nederlandse openbare collecties.
Het boek, opgezet als een catalogus, begint met een helder geschreven, beknopte inleiding waarin de auteur ingaat op de ontwikkeling van de Vlaamse schilderkunst; voorts op enkele aspecten zoals de relatie tussen Italie en Vlaanderen, de kunsthandel en een aantal specifieke voorstellingen.
Het catalogusdeel is thematisch geordend. Aan bod komen traditie en vernieuwing, het landschap, portret, stilleven, architectuurstuk en genre. Binnen elk thema is de opbouw chronologisch. Elk werk is afgebeeld (kleur) en voorzien van een korte, informatieve kunsthistorische beschrijving. Bekende (Rubens, Van Dijck, Jordaens) en minder bekende namen passeren de revue. Met personenregister.

Uitgeverij waanders,

Het Vlaamse schilderkunst boek

D.H. van Wegen · alles van deze auteur 

€ 7.50

ISBN 9789040089398