menu
 winkelmandje 

Het schrijvertje

en andere versjes

Sieb Posthuma & Ted van Lieshout


Dichter Ted van Lieshout en tekenaar Sieb Posthuma maakten samen drie prachtige boeken vol verrukkelijke versjes. Van Ansjovis tot Zwijntje / Koekjes! / Spin op sokken zijn nu feestelijk gebundeld voor oude en jonge fans. Ted van Lieshout schreef speciaal voor deze bundel een nieuw gedicht: 'Het tekenaartje'.
Info van de uitgever
[Leopold, 2015]


NBD Biblion bespreking
Drie eerder verschenen poëzieprentenboeken van dichter Ted van Lieshout en illustrator Sieb Posthuma zijn gebundeld: 'Van Ansjovis tot Zwijntje' (2006), 'Spin op sokken' (2008) en 'Koekjes!' (2009)*. 'Van Ansjovis tot Zwijntje' is een 26 gedichten tellend dierenalfabet. Ook in 'Spin op sokken' figureren een heleboel dieren, en bovendien komen er veel getallen in voor. 'Koekjes!' is een aftelrijm waarin de koektrommel steeds leger raakt, met een verrassende ontknoping als besluit. Een steeds terugkerend refrein en de strakke vorm maakt 'Koekjes!' geschikt voor jonge kinderen (vanaf 5 jaar). Kenmerkend voor de poëzie van Van Lieshout is de variatie in vorm en inhoud. Strak rijmende versjes staan naast filosofischer en meer abstracte poëzie.
Deze uitgave (in ruim A4-formaat) heeft daarmee een groot leeftijdsbereik en laat zien dat taalvirtuoos Van Lieshout raad weet met een vijver vol inkt. De illustrator Posthuma is aan Van Lieshout gewaagd. In paginagrote aquarellen, gecombineerd met o.a. pen, zoekt hij aansluiting bij de teksten en voegt zijn eigen verhaal daaraan toe. Het afsluitende gedicht, Het tekenaartje (2015), is te lezen als een ode aan de in 2014 overleden Posthuma. Vanaf ca. 5 t/m 10 jaar

Het schrijvertje

en andere versjes

Sieb Posthuma & Ted van Lieshout · alles van deze auteur 

€ 17.50

ISBN 9789025867980