menu
 winkelmandje 

Het raadsel van de sfinx (antiquariaat)

Kosmische evolutie en menselijke verantwoordelijkheid

Wijnand Mees

tweedehands boek

We leven in een omslag-tijd, dat is een wijdverbreid gevoel. Het gaat 'erom spannen'. Maar wáárom? In welke situatie bevinden we ons als mensheid, in welke fase van onze ontwikkeling staan we?

De sfinx in de Griekse mythe geeft Oedipus een raadsel op. Oedipus vindt het juiste antwoord omdat hij weet wat een mens is. Voor hetzelfde raadsel staan wij in deze dramatische tijd als mensheid. Weten wij wat een mens is - wie wij zijn?

Dit boek gaat over de grote reis die de mensheid tot dusver heeft gemaakt en over de grenzen die zij nog te overschrijden heeft. Verkenners zijn ons in het verleden voorgegaan en hebben ons hun ontdekkingen meegedeeld.

Zulke ontdekkingen en routebeschrijvingen zijn te vinden in het werk van Rudolf Steiner, maar ook in de beelden van de Apocalypse van Johannes, de Chymische Bruiloft van Christian Rosencreutz en het Sprookje van Goethe. In Het raadsel van de sfinx worden deze beschrijvingen en beelden met elkaar verweven en in een historisch-evolutionaire context geplaatst. Het resultaat is een tegelijk verontrustend en inspirerend boek, met als centrale thema's:

  • de evolutie van de planeet aarde
  • de grote cultuurstadia van de mensheid
  • de inspirerende rol van geestelijke wezens
  • ritmen en patronen in de tijd
  • Christus en de antichrist.

[Vrij Geestesleven, 1997]

Het raadsel van de sfinx (antiquariaat)

Kosmische evolutie en menselijke verantwoordelijkheid

Wijnand Mees · alles van deze auteur 

€ 6.00

ISBN 9789060383971