menu
 winkelmandje 

Het Nieuwe Testament

Deze nieuwe Nederlandse vertaling van het eeuwenoude boek is zeer aantrekkelijk vormgegeven. Het is geschreven in een toegankelijke taal, die zowel recht doet aan de directe stijl als aan de spirituele inhoud van het Griekse origineel.
Het geheel is geïllustreerd door de Nederlandse kunstenaares Sonia van der Klift.

Het Nieuwe Testament bestaat uit 27 geschriften, die in de 1e en het begin van de 2e eeuw na Christus in het Grieks werden geschreven.

Het boek begint met de Evangeliën: vier verschillende verhalen over het nieuwe dat 2000 jaar geleden in Palestina begon met de komst van Jezus van Nazareth.

Vervolgens beschrijft het geschrift Handelingen van de apostelen hoe er na Jezus' kruisdood en opstanding een beweging ontstond die zich geleidelijk uitbreidde, via Klein-Azië en Griekenland tot aan de keizer in Rome, het toenmalige centrum van de macht.

Daarna volgen 21 brieven van verschillende apostelen, die zij schreven aan de eerste christelijke gemeenschappen.
Het Nieuwe Testament eindigt in de Openbaring van Johannes met een blik in de toekomst.

NBD Biblion bespreking
Deze uitgave van het Nieuwe Testament is in menig opzicht bijzonder. Refererend aan eerdere vertalingen vanuit de Christengemeenschap en gesteund door deskundigen heeft de geestelijke Ton Bijsterveld het Grieks opnieuw vertaald. Antroposofie is een leidraad op de achtergrond. Het taalgebruik is helder eigentijds en de auteur verwijst hierbij naar het Bijbelse Grieks, dat van een frisse eenvoud is. Jij en U zijn identiek zoals ook in het Engels; Bijsterveld kiest voor 'jij' behalve bij het aanspreken van de Allerhoogste. De vaak voorkomende plechtstatigheid in Bijbels taalgebruik is consequent vermeden, zonder plat populair te worden. Opmerkelijk is ook dat op veel plaatsen middenin de canonieke hoofdstukken opschriften zijn geplaatst die de bekendste passages van een treffende titel voorzien. Dit geeft een stimulerende herkenbaarheid. Er is een register met concordanties tussen het Oude en het Nieuwe Testament, gevolgd door woordverklaringen en opmerkingen plus enkele kaartschetsen. De uitgave is prachtig verzorgd met ook abstracte illustraties in grijstinten. Het Nieuwe Testament dichterbij gebracht!

Het Nieuwe Testament

€ 35.00

ISBN 9789082465105