menu
 winkelmandje 

Het lichtbaken van 1917

Schets van de drieledigheid ...

Rudolf Steiner

Dit boek bevat twee primeurs: de eerste vertaling van het fragment uit Von Seelenrätseln waarin Rudolf Steiner voor het eerst de drieledigheid van het menselijke lichaam in haar samenhang met ziel en geest ontvouwt; de twee befaamde Memoranda waarin Rudolf Steiner voor het eerst in eenvoudige lijnen de driegeleding van het sociale organisme uittekent. Zij verschijnen hier voor het eerst in Nederlandse vertaling en ook voor het eerst in één boek samengebracht.
Deze teksten zijn immers complementair en hebben gemeen dat ze een doorbraak in het trinitaire denken van Rudolf Steiner betekenden, wat een toegang mogelijk maakt tot praktische werkgebieden (pedagogie, geneeskunde, sociale wetenschap enz.). Zij ontstonden bovendien ongeveer gelijktijdig, tijdens de zomer van het verschrikkelijke, maar ook paradigmatische oorlogsjaar 1917. Ze wilden de geest laten weerklinken in het gedonder der kanonnen. Deze teksten hebben in de onzekere wereldsituatie van vandaag opnieuw betekenis.
Wilbert Lambrechts schreef er een uitvoerige inleiding bij. Hij gaat in op hun plaats binnen de antroposofie, hun voorgeschiedenis, context en inhoud. De twee memoranda zijn uitvoerig geannoteerd om de leesbaarheid ervan te ondersteunen.
info van de uitgever
[Via Libra, 2017]

Het lichtbaken van 1917

Schets van de drieledigheid ...

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 9.00

ISBN 9789077611258