menu
 winkelmandje 

Het jongetje Robbert

Over leerangst en zelfbepaaldheid

Martine Delfos

Robbert is een lief en slim jongetje, maar hij kan ook geweldig boos zijn. Hij is een echte piekeraar en wil graag alles zelf doen. Hij heeft besloten dat hij niet meer naar school wil, want hij denkt dat hij niet kan leren; hij wil alleen maar spelen.
In het boek gaat de verteller in gesprek over Robbert en legt uit wat er aan de hand is en wat Robbert kan doen om zijn leerangst kwijt te raken. Het jongetje Robbert is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar die moeite hebben om naar school te gaan, omdat ze leerangst hebben. Het is bedoeld om de problematiek bespreekbaar te maken en te helpen overwinnen. Het is voor kinderen, hun ouders, en voor leerkrachten en professionals in de zorg.

In de serie therapeutische kinderboeken zijn meer dan twintig delen verschenen, onder andere: De wereld van Luuk. Over autisme, Lotte en de beer. Over kinderen die niet gemakkelijk praten, Vogel. Over omgaan met leeftijdsgenootjes, Merel. Over angst, Sanne: Over mishandeling en negatief zelfbeeld, Van alles twee. Over scheiding, Aletta en de giraf. Over speciaal onderwijs en Ze vinden me druk: Over drukte en ADHD. De delen verschijnen regelmatig in een nieuwe druk. In de hulp aan kinderen blijken zij een bruikbaar middel.

info van de uitgever
[SWP, 2021]

Het jongetje Robbert

Over leerangst en zelfbepaaldheid

Martine Delfos · alles van deze auteur 

€ 14.90

ISBN 9789085601388