menu
 winkelmandje 

Het innerlijke kind

schuldgevoel loslaten

Susanne Hühn

Schuldgevoelens kunnen zwaar op je drukken. Ze beroven je van je levensvreugde en je innerlijke lichtheid. Maar waar komen schuldgevoelens vandaan? En hoe kun je ze kwijtraken?

Schuldgevoelens ontstaan als je een overeenkomst met iemand anders niet nakomt. Als kind sluit je onbewust veel van zulke contracten, om verzorgd en beschermd te worden. Als je volwassen bent, is je innerlijke kind vaak nog altijd verstrikt in deze emotionele contracten. Je wilt je eigen weg gaan, maar je merkt voortdurend de trekkracht van deze verstrikkingen, die je als schuldgevoelens waarneemt.

Dit boek ondersteunt je om de beloftes die je innerlijke kind heeft gedaan, te herkennen en ze voor eens en altijd na te komen of in te trekken. Zo kun je eindelijk alle schuldgevoelens loslaten en bevrijd je eigen weg gaan.

Susanne Hühn is afgestudeerd levenscoach en begeleidt sinds 1986 mensen op hun weg naar gezondheid. Ze schrijft zelfhulpboeken en geeft levensbegeleiding, channelings en meditatiecursussen.
info van de uitgever
[Uitgeverij Akasha, 2017[

NBD Biblion bespreking
De van oorsprong Duitse auteur is levenscoach en schrijft spirituele zelfhulpboeken. In dit slechts negentig bladzijden tellende boekje schrijft zij over wat schuldgevoelens zijn, waar ze vandaan komen en wat je er zelf aan kunt doen om deze kwijt te raken. Dit gaat niet over je schuldig voelen omdat je te lang in bed blijft liggen of slecht eet. Hier heeft schuldgevoel een dieper liggende oorzaak. Het gaat samen met een gevoel niet goed genoeg te zijn geweest. Het komt voort uit de kindertijd en heeft te maken met onbewuste processen en is vaak het resultaat van een gedrag dat het ongezonde systeem beschermt van bijvoorbeeld een ouder. De lezer krijgt eenvoudige gestalttherapie-oefeningen en visualisaties (innerlijke reizen) mee met als doel contact te maken met het innerlijk kind en oude overtuigingen los te laten. Zo kan het innerlijk kind bevrijd worden van wat het van anderen op zich heeft genomen.

Het innerlijke kind

schuldgevoel loslaten

Susanne Hühn · alles van deze auteur 

€ 17.50

ISBN 9789460151