menu
 winkelmandje 

Het grote otterboek

Andreas Steinig

Otters waren vroeger heel gewoon in ons land. Je kon ze zien zwemmen en hun pootafdrukken vinden. Je kon in de winter zelfs otterglijbaantjes in de sneeuw vinden. Door de jacht en watervervuiling werd het voor de otter steeds moeilijker om te overleven. Het ging zelfs compleet mis: in 1988 was de otter uitgestorven in Nederland.
Maar ruim 20 jaar later is de otter weer helemaal terug! Sinds 2002 zijn er otters uit andere landen uitgezet in Nederland. Dat is een groot succes. Het aantal otters blijft op peil, ook omdat er weer otterjongen in het wild geboren worden.
In dit boek lees je alles over otters. Waar ze voorkomen, wat ze eten en hoe ze jagen. Achterin het boek staat ook een quiz. Als je alle vragen goed beantwoordt, ben je een echte otterkenner.
Info van de uitgever
[Cyclone, 2011]

NBD Biblion recensie
De lezer krijgt in dit boek (bijna A4-formaat) allerlei informatie over de Europese otter aangereikt. Sinds 2002 is dit van oorsprong in Nederland levende dier weer uitgezet in ons land. In het inleidende hoofdstuk wordt duidelijk waarom de otter uitgestorven is, wat de activiteiten van de Stichting Otterstation Nederland en Stichting Vrienden van de Otter zijn en waar de dieren uitgezet zijn. Daarnaast wordt in korte hoofdstukken (veelal ter grootte van een dubbele pagina) informatie gegeven over het leven van de otter. Hoe de otter woont, de jacht, de pootafdrukken, uiterlijke kenmerken, territorium, het opgroeien van de jongen en hoe de toekomst er voor deze dieren uitziet, wordt in heldere taal uitgelegd. Grote, veelal paginavullende, getekende kleurenillustraties begeleiden de tekst. Een korte herhalingsquiz, lijsten met websites en dierentuinen en -parken en een register zijn toegevoegd. Een zeer educatief boek dat vlot leest en rijk gevuld is met zeer aantrekkelijke illustraties. Ook geschikt voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar; samen bekijken en lezen vanaf ca. 7 jaar.

Het grote otterboek

Andreas Steinig · alles van deze auteur 

€ 13.50

ISBN 9789058780690