menu
 winkelmandje 

Het Gouden Boekjes Beestenboek

Garth Williams

Een rijk boek met de mooiste beestenillustraties van de vermaarde illustrator.
Garth Williams (1912-1996) behoort met o.a. Tibor Gergely, Gustaf Tengren en Feodor Rojankovsky tot de galerij der groten van de Gouden Boekjes tekenaars.
De tekst is van Sieneke de Rooij en de vormgeving van Piet Schreuders.
info van de uitgever
[Rubinstein, 2003]

NBD Biblion bespreking
Een halve eeuw geleden is men begonnen met het uitgeven van "Gouden Boekjes". Het werden er meer dan tachtig. Uit acht van deze boekjes zijn enkele bladzijden geselecteerd voor dit prentenboek. Uitgangspunt bij de keuze zijn de illustraties van Garth Williams. De tekst bij de illustraties is soms gehandhaafd, zoals bij "De Hondenmatroos", dan weer is een andere tekst toegevoegd, zoals bij "Ik hou zo van..".
Oblongformaat boek met een inleiding over de carriere van de illustrator. Williams heeft met zijn knap geschilderde dieren het juiste midden weten te houden tussen dierlijk en menselijk gedrag. Hoewel dus van elk boek slechts enkele platen en teksten terugkomen, is het geheel goed bruikbaar en wint het zelfs aan overtuigingskracht. Bovendien doet het oblongformaat meer recht aan de illustraties. Het mooie papier, de goedverzorgde bladspiegel, de sterke teksten en vrolijke inhoud maken het boek tot een feest van herkenning en een plezier om voor te lezen. Op de voorkant een illustratie uit "Zeven kleine vrienden". Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Het Gouden Boekjes Beestenboek

Garth Williams · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789054446439