menu
 winkelmandje 

Het geheim van de wond

Samariter-cursus

Rudolf Steiner

Het geheim van de wond' is een bundeling van vier toespraken die Rudolf Steiner hield in 1914 aan het begin van de eerste wereld oorlog. Het was een cursus EHBO waarbij beleefbaar werd gemaakt hoe, door bewust gebruik van menselijke aandacht en betrokkenheid, de geestelijke wereld zich sterker kan verbinden met het herstelproces bij verwondingen. Het is nu, 100 jaar later, misschien nog actueler als toen, omdat we ons steeds meer realiseren dat genezing lang niet altijd alleen gevonden kan worden in het gebruik van reguliere medicatie. Het aanspreken van geestelijke krachten kan het herstelproces versterken en het bijzondere is dat zij inwerkt op alle wezensdelen van de mens. Dit betekent dat naast het fysieke herstel ook het geest-zielewezen aangesproken en ondersteund kan worden.

Ermengarde de la Houssaye-Lievegoed geeft in dit cahier een uitgebreide toelichtende inleiding en een vertaling naar de hedendaagse praktijk in 'Drie aspecten van het verplegen'.

Dit cahier is interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in de werkzaamheid van de geestelijke wereld bij genezingsprocessen.

info van de uitgever
[V & VN Antroposofische Zorg]

Het geheim van de wond

Samariter-cursus

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 17.00

ISBN 9879081909822