menu
 winkelmandje 

Het bewustzijn van de ingewijde (antiquariaat)

Rudolf Steiner

tweedehands boek

(Vertaling van GA 243)

In deze reeks voordrachten beschrijft Rudolf Steiner welke wegen iemand kan bewandelen die zoekt naar spiritueel inzicht. Met grote levendigheid en directheid worden de ervaringen geschilderd die op verschillende niveaus van de inwijding optreden. Interessant is dat ook illusoire en gevaarlijke wegen aan bod komen.
Rudolf Steiner hield deze voordrachten in 1924 in Engeland, kort voordat de ziekte waaraan hij zou overlijden zich openbaarde. Ze zijn op te vatten als een onbedoelde laatste samenvatting van de antroposofie als spirituele wetenschap.
In het nawoord belicht Ron Dunselman de achtergrond en vooral de reikwijdte van deze voordrachten.

Uit het nawoord:
Veelal wordt in onze tijd naar drugs gegrepen om een bewustzijnsverruiming tot stand te brengen. Deze substanties, die ons bewustzijn van buitenaf veranderen, behoren tot het oude inwijdingsmateriaal, dat pas na een lange periode van voorbereiding en loutering door de ingewijden aan de inwijdeling werd uitgereikt.
De moderne mens is echter tot in zijn constitutie volledig veranderd. Een moderne inwijdingsweg dient met behoud van de innerlijke autonomie en zonder afhankelijkheid van dwingende lichamelijke processen te worden gegaan.

Uitgeverij Vrij Geestesleven 1995

Het bewustzijn van de ingewijde (antiquariaat)

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 22.00

ISBN 9789060385180