menu
 winkelmandje 

Herfstversieringen

Werken met natuurlijke materialen

Thomas Berger

In geen enkel jaargetijde is de natuur zo gul met haar geschenken als in de herfst. De vormen- en kleurenrijkdom van granen, vruchten, zaden, bloemen en bladeren is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het maken van versieringen.

In dit boekje vindt u onder andere ideeën en suggesties voor het drogen van bloemen en bladeren; het werken met stro en korenaren (boeketten, vlechtwerk, strofiguren); het maken van maïspopjes; het maken van popjes, dieren en natuurwezens van diverse herfstmaterialen en het werken met herfstbladeren.

EEN BESPREKING VAN TINEKE BOON IN ANTROVISTA NR. 6 (SEPTEMBER 2007):
Herfstversieringen

Samen knutselen met de herfstgeschenken van de natuur.
De vormen- en kleurenrijkdom van granen, vruchten, zaden, bloemen en bladeren is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het maken van versieringen.
Oók voor beginners (jong en oud) is een uitgebreide schat aan originele en inspirerende werkstukjes te vinden in dit boek van Thomas Berger.

Heel mooi is bijvoorbeeld het vlechtwerk van vijf harten. En met de strobok (Zweden) en het parmantige paardje kan heel fijn gespeeld worden.
Welke aren zijn het beste te gebruiken voor het vlechten, en waar en wanneer vind je die? Hoe maak je deze gebruiksklaar?
Van bijvoorbeeld rozenbottels, eikels en esdoornzaadjes kunnen we allerlei prachtige gevleugelde dieren maken.
De geheimzinnige boomwezens en de 'net-echte' dennenappeltrollen zullen zich ongetwijfeld thuis voelen op de seizoenentafel, waar de slang van eikels zich geruisloos schuilhoudt.
Natuurlijk hoort in de herfst een van de vele beschreven mobiles, een mooie herfstkrans, of een herfstslinger onze woonkamer te sieren.
En op de dag van Sint Michaël (29 september) kunnen we vliegeren met de zelfgemaakte draken-vlieger.

De duidelijke beschrijvingen met de bijbehorende tekeningen en goede foto's geven tot in de kleinste details een helder beeld van de werkwijze voor het maken van de diverse knutselwerkjes. Bovendien zijn de activiteiten zeer uitnodigend voor het verder experimenteren met eigen variaties en ideeën.
Een juweeltje van een boek!

NB Tips voor het verzamelen van het herfstmateriaal vindt u op www.doehoek.nl

[info van de uitgever]

Herfstversieringen

Werken met natuurlijke materialen

Thomas Berger · alles van deze auteur 

€ 4.75

ISBN 9062385168