menu
 winkelmandje 

Helena en Penelope (antiquariaat)

De Trojaanse oorlog en de avonturen van Odysseus; Griekse mythologie en het drama van de menswording

L.F.C. Mees

tweedehands boek

De beeldentaal van de Griekse mythologie, in het bijzonder van de Ilias en de Odyssee van Homerus, wordt door L.F.C. Mees opnieuw tot leven gewekt. De auteur beschrijft de mythologische beelden als uitdrukking van de menselijke bewustzijnsontwikkeling. De Griekse mythologie staat op de drempel tussen oude bewustzijnskrachten en nieuwe intellectuele vermogens. De schone Helena belichaamt een toekomst-element van de bewustzijnsontwikkeling en wordt daarom door de Trojanen geroofd. Doch de nieuwe krachten, het duidelijkst vertegenwoordigd door de 'listenrijke' Odysseus, moeten zegevieren.

Op deze wijze beschouwd wordt er een heel nieuw licht geworpen op de zowel spannende als merkwaardige avonturen die Odysseus op zijn thuisreis beleeft, en op de hereniging met de door vele vrijers belaagde Penelope.
L.F.C. Mees verstaat de kunst deze rijke beeldenwereld voor lezers van deze tijd opnieuw toegankelijk te maken. Het boek is ontstaan nadat de auteur zich jarenlang met dit thema heeft bezig gehouden, en als een neerslag van de tientallen voordrachten en cursussen die hij over de hele wereld over dit onderwerp heeft gehouden.

info van de uitgever
[Vrij Geestesleven, 1982]

Helena en Penelope (antiquariaat)

De Trojaanse oorlog en de avonturen van Odysseus; Griekse mythologie en het drama van de menswording

L.F.C. Mees · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9060381432