menu
 winkelmandje 

Handboek Conflictmanagement

Friedrich Glasl

In tijden van grote veranderingen moeten organisaties om kunnen gaan met spanningen, wrijvingen en tegenstellingen. Directie en management moeten daarom beschikken over fundamentele kennis en vaardigheden van conflictoplossing. Friedrich Glasls degelijke handboek schetst een wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid model voor diagnose en behandeling van conflicten, dat zich ook in de praktijk vele malen bewezen heeft. Dit is zonder twijfel een van de beste boeken over dit onderwerp. De uitvoerige en systematische opzet van dit werk maakt het onmisbaar voor professionals die met conflicten in hun beroep moeten omgaan: conflictloodsen, coaches, mediators. Met onder meer kennis en informatie over:

Conflictdiagnose
Sociale conflicten
Typologie
Escalatie
Strategieën bij conflictmanagement
Interventies en modellen
Fasen bij escalatie

Info van de uitgever

[Uitgeverij SWP, 2015 Nederlandse vertaling op basis van de 11e geactualiseerde druk.]

Over de auteur:
Universiteitshoogleraar prof. dr. dr. Friedrich Glasl (Salzburg,Oostenrijk) doceerde organisatie-ontwikkeling en conflictmanagement aan universiteiten in Oostenrijk, Armenië, Duitsland, Engeland, Finland, Georgië, Nederland, Rusland, Zwitserland en Zuid-Afrika en werkt sinds 1967 als adviseur en mediator in organisaties en in vredesprocessen (Armenië-Karabakh, Croatia-Serbia, Israel-Palestina, Noord-Ierland, Sri Lanka, Zuid-Afrika).
Auteur van circa 250 publicaties (organisatiekunde, leidinggeven en conflictmanagement). Medeoprichter van het adviesbureau ”Trigon Entwicklungsberatung” (Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland) en van de uitgeverij ”Concadora” (Stuttgart), waarvoor hij leerboeken en leerfilms over mediation produceerde. Glasl kreeg de Duitse Sokrates-Mediationprijs 2014 en in 2015 een internationale mediation-prijs.

Recensies

'Het handboek van Friedrich Glasl is niet alleen het wetenschappelijk standaardboek over conflictmanagement, maar is ook voor de praktijk van mediators, coaches en andere conflictadviseurs een onontbeerlijk instrument geworden. Wie als leek of deskundige iets wil weten over typologie, dynamiek en systematiek van conflicten en over conflictinterventie kan niet om 'Glasl' heen. Afgezien van het feit dat het als leerboek onmisbaar is, heeft het zich ook in de praktijk als een betrouwbare metgezel bewezen; een van de weinige boeken die ik steeds weer ter hand neem om nieuwe inzichten op te doen.'
Prof. dr. mr. Thomas Trenczek, MA, erkend mediator/trainer (BMWA), Hannover

'Het is werkelijk een briljant boek – ik ken geen ander werk dat dit gebied zo grondig en indrukwekkend bestrijkt.
Prof. dr. Daniel Jones, Universiteit van Cardiff, VK

Handboek Conflictmanagement

Friedrich Glasl · alles van deze auteur 

€ 92.00

ISBN 9789088505874