menu
 winkelmandje 

Haasje Repje

Bette Westera & Sylvia Weve

'Haasje Repje' is een leuke bundel voorleesverhaaltjes van Bette Westera, geïllustreerd door Sylvia Weve (winnaars van de Woutertje Pieterse prijs 2015).

Wie kan het hardste rennen?
Haasje Repje speelt het liefst de hele dag wilde spelletjes met de andere dieren uit het bos. Tikkertje bijvoorbeeld, of wie het hardst kan rennen. Maar soms heeft niemand tijd: Merel moet een nest bouwen, Reiger wil vissen vangen. Alleen Slak heeft tijd - maar tikkertje spelen met Slak is wel een beetje saai...

Bette Westera & Sylvia Weve
Haasje Repje is een vrolijke bundeling voorleesverhalen van Bette Westera, die eerder verschenen onder de titel Ra ra, wie ben ik? Deze compleet herziene uitgave werd van nieuwe illustraties voorzien door Gouden Penseelwinnares Sylvia Weve. In 2015 ontving dit gouden duo de Woutertje Pieterse prijs voor hun dichtbundel Doodgewoon.

info van de uitgever
[Gottmer, 2015]

NBD Biblion bespreking
Haasje Repje doet zijn naam eer aan: met zijn lenige lijf rent hij door bos en wei en langs het strand. In deze bundel met twaalf grotendeels heruitgegeven verhalen rent hij zo hard voorbij Slak, dat deze hem niet eens ziet rennen. Ook al snapt hij de sloomheid van slakken en padden of de roerloosheid van reigers niet zo goed, toch rent hij andere dieren in figuurlijke zin nooit voorbij. Hij is altijd in voor een praatje, probeert te doen wat andere dieren doen (zoals een nest bouwen), bedenkt spelletjes of biedt zijn hulp aan.
Spannende, grappige en ontroerende verhalen die voor kleuters uitstekend als verhalen voor het slapengaan kunnen fungeren. De lengte is hiervoor erg geschikt, als ook de afsluiting in de trant van 'welterusten' of 'tot morgen'. De vertelstijl is kort en precies, speels en niet kinderachtig.
Haasje Repje is veelzijdig genoeg om een geliefde 'boekenheld' te worden. De illustraties van Sylvia Weve zijn meer dan illustratief: in een landschap per twee pagina's worden alle handelingen en nog veel meer inventief uitgebeeld.

Haasje Repje

Bette Westera & Sylvia Weve · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789025761141