menu
 winkelmandje 

Haaieneiland

Rob Ruggenberg

1722. Roemer is matroos op een van drie schepen die op ontdekkingsreis zijn in de Stille Zuidzee. Al maanden varen ze daar rond en het leven aan boord wordt steeds zwaarder. Het regent en stormt, het eten is bedorven, de matrozen worden afgebeuld en velen hebben scheurbuik. Als een van de schepen op een klif loopt en vergaat, grijpt Roemer zijn kans en loopt weg. Met vier anderen blijft hij achter op een klein koraaleiland.
Het eiland lijkt een klein paradijs: het is groen, er is eten in overvloed en er worden parels gevonden. Roemer sluit vriendschap met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is – en niet alleen omdat de zee er vol zit met haaien...
info van de uitgever
[Querido, 2017]

NBD Biblion bespreking
Samen met zijn oudere broer Pieter monstert Roemer in 1722 aan op een van de schepen die koers zetten naar het vermeende Zuidland in de Stille Oceaan. Scheurbuik zorgt voor veel dodelijke slachtoffers, waaronder Pieter die sterft als ze op een koraaleiland stranden. In het besef dat hun overlevingskansen klein zijn, besluit een vijftal schepelingen te deserteren en achter te blijven. Een van hen is Roemer. Het eiland lijkt louter paradijselijk te zijn, maar al gauw worden de mannen geconfronteerd met de duistere kanten van Takapoto.
Inmiddels zesde, deels op feiten gebaseerde, historische avonturenroman van deze voormalige journalist, die zich opnieuw nauwkeurig gedocumenteerd heeft, dit keer onder andere door zelf zes weken op de atol te gaan wonen. In het goed geschreven en spannende verhaal worden geen doekjes gewonden om de wrede zaken die zich afspeelden bij en tussen de diverse bevolkingsgroepen toen. Stoer verhaal voor dito lezers over een deels geromantiseerde geschiedenis van dit afgelegen gebied. Vanaf ca. 12 jaar.

Haaieneiland

Rob Ruggenberg · alles van deze auteur 

€ 10.00

ISBN 9789045118758