menu
 winkelmandje 

Groenten

uit eigen tuin & keuken

Dick en James Strawbridge

Niets is meer voldoening gevend dan het zelf kweken van groente en bovendien kan iedereen het leren, zeggen deze vader en zoon, eigenaars van een self supporting boerderij in Cornwall. Ze willen hun uitgebreide kennis graag delen. Gereedschap, zaden, plagen bestrijden, zaaien, onkruid, (bijna) alles komt aan bod. De te kweken groenten worden verdeeld over de vier seizoenen en uit elke periode wordt een aantal besproken. Tot slot steeds een zelfbedacht recept, waarin de zojuist besproken groente de hoofdrol speelt.
info van de uitgever
[Fontaine Uitgevers, 2013]


NBD Biblion bespreking
Niets is meer voldoening gevend dan het zelf kweken van groente en bovendien kan iedereen het leren, zeggen deze vader en zoon, eigenaars van een self supporting boerderij in Cornwall. Ze willen hun uitgebreide kennis graag delen met anderen en beginnen dan ook met de meest elementaire aanwijzingen.
Gereedschap, zaden, plagen bestrijden, zaaien, onkruid, (bijna) alles komt aan bod. De te kweken groenten worden verdeeld over de vier seizoenen en uit elke periode wordt een aantal besproken. Dat kunnen 'gewone' soorten zijn, maar ook wat minder bekende als pastinaak, gladde boerenkool en aardpeer. Smaakmakers als chilipepers en knoflook zijn eveneens vertegenwoordigd, zodat er een zeer gevarieerd aanbod ontstaat.
Tot slot steeds een zelfbedacht recept, waarin de zojuist besproken groente de hoofdrol speelt. Veel grote en kleine kleurenfoto's. Met register.

Groenten

uit eigen tuin & keuken

Dick en James Strawbridge · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789059564626