menu
 winkelmandje 

Groeien doe je samen

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?

Albert Janssens & Emiel van Doorn

Basisboek over de ontwikkeling van jonge kinderen
Elk kind ontwikkelt zich dankzij de opvoeding van zijn ouders, maar ook ouders groeien mee tijdens dit proces. Albert Janssens en Emiel van Doorn geloven in een positief ontwikkelingsmodel.

In dit basisboek behandelen ze op een heel toegankelijke manier de verschillende ontwikkelingsstadia van het jonge kind (0 tot 6 jaar) en tonen ze hoe je als ouder of (professionele) begeleider op een natuurlijke en speelse wijze de ontwikkeling van je kind kunt stimuleren.

Ze introduceren daarbij het concept 'wederkerigheid'. Zowel kinderen als ouders ontwikkelen zich door interactie. Uiteindelijk is het de wens van elke ouder om zijn kind te zien opgroeien tot een warme, zelfstandige en sterke volwassene.
Info van de uitgever
[Lannoo, 2012]

NBD Biblion bespreking
In deze handzame paperback wordt aan de hand van ontwikkelingsstadia, voorbeelden en ervaringen, oefeningen en tips, aan ouders en andere opvoeders duidelijk gemaakt hoe je de ontwikkeling van een (jong) kind kunt stimuleren. Thema's als nature versus nurture, ABC of love, cultuur (waarden, normen, overtuigingen en verwachtingen), kennis binnen opvoeding, kwaliteitsvolle interactie, leren door reflecteren en het inrichten van een ontwikkeling bevorderende omgeving, worden aangestipt, kort en bondig uitgelegd, voorzien van ervaringen, feiten, oefeningen en tips. Met als gemeenschappelijk (hoofd)thema - als wortels van een boom: wederkerigheid. Kinderen ontwikkelen zich door hun ouders - we worden ouders door onze kinderen. Beide auteurs stoelen hun positieve boodschap op inzichten van Feuerstein, Greenspan, Piaget en Vygotsky en maken deze (op verschillende manieren) zeer toegankelijk voor ouders, opvoeders in kinderopvang, onderwijs en begeleiding. Een uitgave vanuit een onvoorwaardelijk geloven in samen ontwikkelen - warme aanrader als tegenhanger voor/in een snel veranderende, soms wat koude samenleving

Groeien doe je samen

Hoe stimuleer je de ontwikkeling van je kind?

Albert Janssens & Emiel van Doorn · alles van deze auteur 

€ 19.99

ISBN 9789020931501