menu
 winkelmandje 

Grenservaringen - Christuservaringen

Siegwart Knijpenga

Er lijkt vanaf de vorige eeuw een kentering in het menselijk bewustzijn plaats te vinden. Alsof er naast de zintuiglijke indrukken ruimte gaat ontstaan voor indrukken van hogere aard. Steeds meer mensen nemen overledenen waar, kinderen die geboren gaan worden en wezens die zij herkennen als hun engel. Maar ook de centrale drager van het christendom, Christus zelf, lijkt voor een toenemend aantal mensen ervaarbaar en soms ook waarneembaar te worden.

Siegwart Knijpenga heeft dit gebied nader onderzocht door met een groot aantal mensen te spreken of te corresponderen. Hij vond een brede waaier aan indrukken die reiken van meer algemene 'grenservaringen', via zeer persoonlijke, innerlijk beleefde steun of troost naar concrete waarnemingen van Christus.
Omdat hierdoor een nieuwe toegang tot het christendom lijkt te ontstaan, heeft de auteur zijn onderzoek via deze publicatie in bredere kring kenbaar willen maken.
Info van de uitgever
[Cichorei, 2012]

NBD Biblion bespreking
De auteur (1935) is geestelijke in de Christengemeenschap, de mede door de antroposofie geïnspireerde beweging tot religieuze vernieuwing. Dit boek is een bijzonder vervolg op zijn 'boekje met grenservaringen' uit 2011 onder de titel 'Op je wenken bediend'. De in populaire stijl vertelde, ogenschijnlijk kleine alledaagse belevingen met authentieke spirituele inhoud en strekking in dat boek spraken veel lezers aan. Knijpenga kreeg veel reacties en raakte via via in gesprek met mensen die, volgens een andere terminologie, 'grensoverschrijdende ervaringen' hadden meegemaakt met meer of minder sterk uitgesproken religieus karakter waarin Christus meer of minder sterk een rol speelde. Dertig mannen en zeventig vrouwen vertelden hem hun belevingen; in dit boek heeft hij hun verhalen gebundeld, geordend en van commentaar voorzien. Via zulke innerlijke belevingen lijkt in deze tijd een nieuwe toegang tot het christendom te ontstaan, aldus de auteur.

Grenservaringen - Christuservaringen

Siegwart Knijpenga · alles van deze auteur 

€ 17.00

ISBN 9789081679992