menu
 winkelmandje 

Green & Black’s chocoladerecepten

Van cacaoboon tot muffins, mousses en moles

Caroline Jeremy

Dit ultieme chocoladeboek van Green & Black's staat vol verleidelijke recepten die elke liefhebber zullen doen watertanden. Chocolade is niet alleen een van de meest luxe en verzadigende producten; de rijke textuur en smaak maken chocolade ook bijzonder breed toepasbaar in de keuken. Niet alleen in voedzame donkere desserts, maar ook als een uitstekend ingrediënt om hartige en pittige gerechten extra smaak mee te geven. Naast tips over kooktechnieken en hoe in de keuken met chocolade om moet gaan zijn ver-halen over de Maya's in Belize en de teelt en productie van chocolade door het hele boek geweven. Met de schitterende culinaire en lokale fotografie van Fran Yorke is Green & Black's chocoladerecepten een feest voor alle zintuigen.
Info van de uitgever
[Fontaine Uitgevers, 2007]


NBD|Biblion recensie
Bij het horen van het woord 'chocolade' loopt veel mensen het water in de mond en bij een blik in deze uitgave zal dat helemaal het geval zijn. Green & Black's is een zogenaamde Fair Trade organisatie, waarbij eerlijke handel en pure ingredienten sleutelwoorden zijn. De schrijfster heeft de recepten die ze van alle kanten -van chef-koks tot Green & Blacks verslaafden - kreeg toegestuurd, bekeken, gerangschikt en er dit boek van samengesteld. Uiteraard zijn de meeste gerechten zoet en de tien hoofdstukken hebben namen als 'De kom uitlikken', 'Mysterieus' en 'Zondig'. Er zijn ongewone combinaties bij als drinkchocolade met rode biet, de oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Arretjescake en klassiekers als mole poblano, waarbij kalkoen en donkere chocolade prima bij elkaar blijken te passen. Uiteraard wordt ook het nodige verteld over de organisatie, maar dit komt nergens opdringerig over, integendeel. De vele prachtige foto's (zowel van gerechten als sfeeropnames), de rustige lay-out en de zorg die er duidelijk aan besteed is, maken het tot een bijzonder geheel.

Green & Black’s chocoladerecepten

Van cacaoboon tot muffins, mousses en moles

Caroline Jeremy · alles van deze auteur 

€ 7.50

ISBN 9789059562226