menu
 winkelmandje 

Gezond hechten

Opgroeien in verbondenheid met jezelf en de wereld

Loïs Eijgenraam

Gezond hechten gaat over de verbinding die het (jonge) kind aangaat met zichzelf en de wereld. Een verbinding aangaan met het eigen lichaam is de basis om als kind een relatie aan te kunnen gaan met zichzelf, de ouder(s), andere opvoeders als de peuterleidster, meester op school, leraar op de middelbare school, vriendjes, dieren, planten, kortom de wereld.

In het werken met kinderen, leerkrachten, ouders, opvoeders en tijdgenoten heeft Loïs Eijgenraam het onderwerp 'hechten' in vele aspecten ontmoet. Zowel het gezonde hechten als het onveilige hechten dat wonden heeft veroorzaakt. Dit boek gaat over het proces van hechten en het gezond gehecht zijn. Het biedt opvoeders en andere geïnteresseerden inzicht hoe het proces van hechten verloopt, wat voorwaarden zijn om gehecht te raken en hoe de opvoeder aan dit proces kan mee werken.

Er worden achtergrondinformatie en praktische tips gegeven hoe in de (zelf)opvoeding aan gehechtheid gewerkt kan worden. De informatie wordt met praktijkvoorbeelden ondersteund.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2015]

Gezond hechten

Opgroeien in verbondenheid met jezelf en de wereld

Loïs Eijgenraam · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789060387580