menu
 winkelmandje 

Gezond door ontzuring

Harald Hosch

De tegenwoordige voedings- en eetgewoonten evenals stress en ongezonde levenswijze zijn funest voor het zuur-base-evenwicht van ons lichaam. Zij veroorzaken steeds vaker een te sterke verzuring van het organisme, waarmee de basis voor bijna alle ziekten wordt gelegd.

Gezond door ontzuring behandelt o.a.:
* het zuur-base-evenwicht
* lichamelijke gevolgen voor de doorbloeding, de enzymactiviteit, osteoporose, cellulitis, het verouderingsproces in het algemeen etc.
* de invloed op het weerstandsvermogen
* de psychische gevolgen - zure psychische reacties
* zuurspiegeltest
* het effect van de revalidatiekuur van Dr. F.X. Mayr
* de betekenis van het Hay-dieet
* tabellen van basische en zure levensmiddelen
* suggesties voor het samenstellen van evenwichtige maaltijden

Harald Hosch leidt een therapie-instituut. Hij heeft een natuurgeneeskundige praktijk en geeft onderwijs in alternatieve geneeskunde.
Info van de uitgever
[De Driehoek, 5e herziene druk 2016]

NBD Biblion bespreking
De auteur heeft een natuurgeneeskundige praktijk, leidt een kuurhotel en is docent alternatieve geneeskunde. Hij wijst in dit boekje op de nadelige gevolgen voor de gezondheid van moderne voedings- en eetgewoonten, stress en ongezonde levenswijzen. Het boek is bestemd voor de lezer zonder medische voorkennis om de grondbeginselen van het zuur-base-evenwicht op begrijpelijke wijze bij te brengen. Tevens bevat het menusuggesties voor een evenwichtige voeding. Het boek zal vooral aantrekkelijk zijn voor degenen die zich (doel)bewust met voeding bezighouden. De in een normale letter gedrukte tekst is in de linkermarge voorzien van trefwoorden. Eenvoudig geel/groen omslag met rode en groene belettering. Bevat een alfabetisch register.

Gezond door ontzuring

Harald Hosch · alles van deze auteur 

€ 19.25

ISBN 9789060305645