menu
 winkelmandje 

Geweldig communiceren voor jongeren

Justine Mol

Er komt een woede in Evelien omhoog met een power van windkracht negen. In een flits voelt ze een enorme angst opkomen, maar daar past ze voor. Ze kiest voor de storm.

Soms sta je 'uit'. Dan weet je niet wat je voelt of nodig hebt. Het interesseert je niet wat een ander wil. Dan kun je pijnlijke dingen doen of zeggen zonder het in de gaten te hebben. En soms doe je het zelfs expres. Als je 'aan' staat, weet je wat je voelt en nodig hebt, wat je wel of niet wilt. En heb je ook oog voor anderen. Leren de knop te vinden waarmee je jezelf van 'uit' weer 'aan' kunt zetten, daar gaat dit boek over.

Justine Mol schreef Geweldig Communiceren voor jongeren voor jongeren tussen de dertien en twintig die genoeg hebben van ruzie en onbegrip en nieuwsgierig zijn naar een andere manier van communiceren. Het boek kan ook gebruikt worden in de hogere klassen van het voortgezet onderwijs en op mbo- en hbo-opleidingen voor jongerenwerk. Het boek is gebaseerd op de ideeën van Marshall Rosenberg en illustreert de theorie en de praktijk aan de hand van het verhaal van Evelien, die alles zo zat is dat ze van huis wegloopt.

Voor ouders en andere volwassenen schreef Justine Mol Geweldig Communiceren met jongeren.

Info van de uitgever
[SWP, 2010]

NBD Biblion bespreking
Stel, je zit als dertienjarige op de middelbare school en je wil er de brui aan geven. In zo'n geval gaan velen met je praten: ouders, leerkrachten, vrienden en familie. Dit boek gaat over de communicatie van jongeren. Het bevat (pagina 13-68) een verhaal van een jong meisje dat moeite heeft haar gedachten en gevoelens onder woorden te brengen en kiest voor confrontatie. Daarna wordt uitleg gegeven hoe mensen met elkaar omgaan. Onderwerpen die besproken worden, zijn onder meer argumenteren, het ontwikkelen van empathie, het scheppen van vertrouwen en de kracht van gedachten. Dat onderdeel gaat uit van de theorie van de geweldloze communicatie van Rosenberg, in dit boek omgedoopt tot 'geweldig communiceren'. Het derde deel bevat praktijkvragen en -oefeningen. Het met zwart-wittekeningen geillustreerde boek, geschreven door een voormalige logopediste die inmiddels werkzaam is op het gebied van geweldloze communicatie, is bestemd voor jongeren vanaf ca. 14 jaar.

Geweldig communiceren voor jongeren

Justine Mol · alles van deze auteur 

€ 16.00

ISBN 9789088501166