menu
 winkelmandje 

Geweldig communiceren met jongeren

Justine Mol

'We worden gewoon niet voor vol aangezien op school. De leraren zien me niet en luisteren niet. Ik loop al het hele jaar met een schetsblok en kleurpotloden rond. Het enige dat ze ervan zeggen is dat ik het weg moet stoppen. Dat ik moet opletten. Ze kijken nooit naar wat ik teken. Ze hebben nooit een vraag. Ik weet dat het nog maar vier maanden is tot het eindexamen, maar ik houd het niet meer uit. Ik kap ermee.'

Veel volwassenen willen hun communicatie met jongeren verbeteren. Dat kan een rustige wens zijn, maar ook een hopeloos verlangen, omdat ze alles geprobeerd hebben en moe en moedeloos zijn geworden. Ze hebben genoeg van de ruzies, maar weten niet hoe ze het anders aan kunnen pakken. Of misschien zijn er al geen ruzies meer en heeft iedereen zich in zijn eigen wereldje teruggetrokken.

Geweldig Communiceren met jongeren laat zien dat het mogelijk is oude patronen los te laten en echt contact te leggen met jongeren. Het boek is gebaseerd op de ideeën van Marshall Rosenberg. Het illustreert de theorie en praktijk aan de hand van het verhaal van Evelien, die alles zo zat is dat ze van huis wegloopt en school voor gezien houdt.
Justine Mol schreef Geweldig Communiceren met jongeren voor volwassenen die willen werken aan de communicatie met hun eigen kinderen of met andere jongeren in de leeftijd van dertien tot twintig jaar.

Voor de jongeren zelf schreef Justine Mol Geweldig Communiceren voor jongeren.
Info van de uitgever
[SWP, 2010]

NBD Biblion bespreking
Dit boek gaat over de communicatie van volwassenen met jongeren. Het geeft vele tips om het gesprek met jongeren (13-20 jaar) te verbeteren. Daarbij wordt uitleg gegeven hoe mensen met elkaar omgaan. Het boek, geschreven door een voormalige logopediste die inmiddels werkzaam is op het gebied van geweldloze communicatie, gaat uit van de theorie van de geweldloze communicatie van de bekende Marshall Rosenberg, in dit boek omgedoopt tot 'geweldig communiceren'. Onderwerpen die besproken worden, zijn onder meer de kracht van woorden, verwachtingen en de harde, boze wereld waarin volwassenenen en jongeren leven. Een belangrijk onderdeel van dit boek bevat praktijkvragen en -oefeningen. Het met zwart-wittekeningen geillustreerde boek is bestemd voor volwassenen die met hun eigen kinderen of andere jongeren de kwaliteit van de communicatie op een hoger niveau wensen te brengen. De auteur heeft een ander, soortgelijk boek geschreven ('Geweldig communiceren voor jongeren')* waarmee jongeren zelf hun communicatie kunnen verbeteren.

Geweldig communiceren met jongeren

Justine Mol · alles van deze auteur 

€ 20.00

ISBN 9789088501159