menu
 winkelmandje 

Geluksperen, roverballetjes & paradijskoekjes

Het HC Andersen sprookjeskookboek

Edith Koenders

2005 is het 200ste geboortejaar van Hans Christian Andersen (1805-1875), meesterverteller van onder andere de sprookjes Het lelijke jonge eendje, Het meisje met de zwavelstokjes en De nieuwe kleren van de keizer. Zijn verhalen inspireerden Edith Koenders, vertaalster en kok, tot een reeks spannende sprookjesgerechten: Duitse bloedsoep met roverballetjes, kinderschouder met scherpe saus, paradijskoekjes en geluksperen. Eenvoudige en bijzondere recepten voor het hele gezin, voorzien van fragmenten uit de sprookjes en vrolijke illustraties van Adriaan van der Hoeven, Robbert, Maarten, Sara, Laura en Ernst.
Info van de uitgever
[Uitgeverij Pereboom, 2004]


NBD|Biblion recensie
In 2005 wordt de tweehonderste verjaardag van de Deense sprookjesverteller herdacht met allerlei activiteiten. Edith Koenders die eerder brieven en dagboeken van hem bezorgde keek naar wat er in zijn sprookjes werd gegeten en maakte daar recepten bij. Dat resulteerde in een aantrekkelijk, mooi uitgegeven kookboek.
Elk recept begint met een kort fragment uit een sprookje, dan een tekening en daaronder de titel en een korte samenvatting van het sprookje. Op de tegenoverliggende pagina het recept met de ingredienten in de marge en de handelingen puntsgewijs, ook weer met een mooie, gekleurde tekening. Hulp of aanwezigheid van een volwassene is natuurlijk gewenst, maar de tekst is echt gericht op kinderen met recepten voor 'Duitse bloedsoep met roverballetjes' (een variatie op bietensoep), 'Luchtige zwanenomelet', 'IJspaleis' enz.
Een mooie aanleiding om de sprookjes weer eens (voor) te lezen en daarna met kinderen in de keuken aan de slag te gaan. Voorin een inhoudsopgave, geen register. Harde kaft met omslagtekening van een man zittend op een pan met pollepel en koksmuts in zijn handen tegen een donkergroene ondergrond. Vanaf ca. 10 jaar.

Geluksperen, roverballetjes & paradijskoekjes

Het HC Andersen sprookjeskookboek

Edith Koenders · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789077455326