menu
 winkelmandje 

Gelijk hebben of gelukkig zijn?

Marshall Rosenberg

Geweldloze Communicatie is een methode die je helpt om te leven met respect voor en in harmonie met jezelf, met anderen en je omgeving en dus ook met verschillen. Het model dat Marshall B. Rosenberg ontwikkeld heeft, maakt deze methode praktisch toepasbaar en is wereldwijd beproefd. Deze methode blijkt effectief op gebieden zoals conflictoplossing, relaties, opvoeding, leren, bedrijfsvoering en zelfontplooiing.
In dit boek stelt de Duitse journaliste Gabriele Seils vragen over Geweldloze Communicatie. De antwoorden van Rosenberg ontroeren, inspireren en motiveren - of roepen twijfel en weerstand op. Ze zullen echter niemand onberoerd laten.
Communiceren op een manier die inhoudt dat je zegt wat je wilt, dat de ander je verstaat en dat situaties ten goede worden gekeerd, is voor iedereen haalbaar. Er is geen specifieke voor-opleiding voor nodig, maar wel de wil om strijd, conflicten, pijn en verdriet te voorkomen.
Geweldloze Communicatie maakt zaken transparant, zet aan tot het nemen van verantwoordelijkheid en brengt mensen nader tot elkaar. Het effect daarvan is direct merkbaar, zowel in een zakelijke context als in privésituaties.
Info van de uitgever
(De Zaak, 3e druk 2015)

NBD Biblion boekbespreking
Geweldloze communicatie is een effectieve vorm van communiceren die de nadruk legt op enerzijds het (kunnen) benadrukken wat men zelf persoonlijk belangrijk vindt, maar die anderzijds ook sterk leunt op de empathie die men voor andermans behoeften kan hebben. Geweldloze communicatie beoogt respect en harmonie te bevorderen. Dit boek is een heel lang, inspirerend interview van de Berlijnse journaliste Gabriele Seils met Rosenberg, de grondlegger van een praktijkgerichte methode op dit gebied. Rosenberg is een internationaal bekend mediator. In dit in boekvorm uitgegeven vraaggesprek wordt in twaalf hoofdstukken ingegaan op onderwerpen zoals de taal van de behoeftes, gevoel, empathie, vijandsbeelden, verzoening, de geweldloze opvoeding van kinderen etc. Dit boek geeft heel helder inzicht in toepassing van de methode en het geeft tevens een goed en zeer gedetailleerd beeld van de denkbeelden van Rosenberg. Het boek is nuttig voor mediators, psychologen, pedagogen, sociaal-agogische professionals en iedereen die professioneel te maken krijgt met zakelijke en priveconflicten.

Gelijk hebben of gelukkig zijn?

Marshall Rosenberg · alles van deze auteur 

€ 30.00

ISBN 9789077770245