menu
 winkelmandje 

Geheimen van het Wilde Woud

Tonke Dragt

Langzaam liep ridder Ristridin verder. De sneeuw kraakte onder zijn voeten en nu en dan braken er takjes af. Verder geen geluid. Hij voelde zich als een reiziger in het Land van de Dood. Dit was het Wilde Woud, waar Dagonout koning was, al had hij het nooit betreden en wist hij niet welke geheimen het verborg. En ik? dacht Ristridin. Ik die ze ontraadseld heb, zal ik er ooit levend uit komen om te vertellen wat ik weet?
Ridder Tiuri en zijn vriend Piak gaan op zoek naar ridder Ristridin, want hij is nooit teruggekeerd in zijn kasteel. Er worden vreemde verhalen verteld over het Wilde Woud: van ruwe rovers en bosgeesten, van doodlopende dwaalwegen en ruïnes, en van mysterieuze Mannen in het Groen...
[Het vervolg op De brief voor de Koning]


NBD|Biblion recensie:
Ridderverhaal in acht delen. Elk deel begint met een zwart-witte krijttekening over een dubbele pagina. De eerste delen gaan over de hoofdpersonen: Tiuri, Piak en Ristridin. Stap voor stap worden de vele geheimen ontrafeld: van dichtgegroeide wegen t/m de oorlogsvoorbereidingen. Erg knap worden de emoties van mensen beschreven: bijv. van de jonge Tiuri en zijn strijd tegen het kwaad (onzekerheid/angst/verliefdheid), het haatgevoel van prins Viridian (het duel met zijn broer) en de Middeleeuwse gedachten en ideeën. Door het eenvoudig taalgebruik en de duidelijke overzichtskaarten, die voor- en achterin doorlopen op het schutblad is het boek aan te bevelen voor jongeren vanaf ca. 10 jaar.

(Uitgeverij Leopold, 34e druk 2017)

Geheimen van het Wilde Woud

Tonke Dragt · alles van deze auteur 

€ 23.99

ISBN 9789025873547