menu
 winkelmandje 

Geesteswetenschap en geneeskunde

Rudolf Steiner

(Vertaling van GA 312)

Rudolf Steiners ideaal was een spiritualiteit die tot praktisch en maatschappelijk zinvol handelen leidde. De gebieden waarop een spirituele vernieuwing in zijn ogen eerst en vooral noodzakelijk was, waren de pedagogie en de geneeskunde.

Geesteswetenschap en geneeskunde bevat de eerste medische cursus, die Steiner in 1920 aan een kleine groep artsen, apothekers en medische studenten gaf. In de jaren daarna zouden nog drie zulke medische cursussen volgen, naast cursussen over heileuritmie, orthopedagogie en psychiatrie.

De cursus is door zijn inleidende karakter ook voor geïnteresseerde leken goed te volgen. De twee terugkerende basisthema's zijn de relatie tussen mens en natuur, en het antroposofisch mensbeeld. Een greep uit de vele overige thema's: de geschiedenis van de geneeskunde; de medicinale werking van mineralen, metalen, plantaardige en dierlijke stoffen; suggestie en hypnose; psychologische en psychiatrische gezichtspunten; homeopathie; voeding; massage; kleurentherapie; erfelijkheid. Door het boek verspreid worden talrijke afzonderlijke ziektebeelden behandeld.

(Vrij Geestesleven, 1996)

[info van de uitgever]

Geesteswetenschap en geneeskunde

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 35.00

ISBN 9789060385210