menu
 winkelmandje 

Geeske en de cirkel van drie

Lida Dijkstra

Geeske woont met haar opa en de geit Kaatjein een plaggenhut. Als opa op een dag vertrekt om potten en pannen te verkopen en niet terugkeert, besluit Geeske hem te gaan zoeken. Samen met haar geit gaat ze op pad. Haar speurtocht brengt haar echter niet bij opa, maar leidt haar naar een diepe kuil, waarin drie witte juffers wonen. Bij hen komt Geeske erachter dat ze bijzondere, magische krachten heeft: ze ontdekt hoe ze kan binnendringen in de droom van iemand anders, vindt per ongeluk uit hoe ze zalf moet maken om te vliegen en leert dat ze mensen kan genezen door handoplegging.
Als Geeske ontdekt dat opa gevangen wordt gehouden, besluit ze hem te helpen ontsnappen. Daarbij komen de dingen die ze bij de witte juffers geleerd heeft haar goed van pas.

NBD|Biblion recensie
Opa laat Geeske achter in de plaggenhut om zijn potten en pannen te verkopen. Wanneer hij na een maand nog niet terug is, besluit Geeske hem te gaan zoeken. Nog maar nauwelijks onderweg komt ze terecht bij drie witte juffers. Een soort witte heksen die haar alles leren over toepassingen van kruiden en planten, maar belangrijker nog: ze leren Geeske de bijzondere krachten ontdekken die ze in zich heeft. Wanneer Geeske opa weer heeft gevonden, komt ze voor een moeilijke keuze te staan: bij hem blijven en het leven leiden dat ze duidelijk ontgroeid is of haar leven bij de juffers voortzetten en haar krachten gebruiken. Dit boeiende verhaal met magische wezens en elementen mag zich met recht scharen in de rij klassieke vertellingen over kinderen die afgezonderd opgroeien om vervolgens een ontwikkeling door te maken door (na een reis of tocht) in contact te komen met een hun onbekende wereld. Geslaagde uitgave met enkele kleine tekeningen in grijstinten en een tot de verbeelding sprekende omslagillustratie in overwegend zacht blauw. Vanaf 9 jaar. (Biblion recensie, Julienne van den Heuvel)

[Lemniscaat, tweede druk 2005]

Geeske en de cirkel van drie

Lida Dijkstra · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9056276195