menu
 winkelmandje 

Geen kusjes van mij

Marly van Otterloo

Herkenbaar en toegankelijk
Geestig
Ontwapenend
Vol illustraties in kleur van Juliette de Wit
Doris is verdrietig als haar ouders gaan scheiden. Ze heeft het gezellig met mama en hond Koos totdat mama een vriend krijgt. Nu is Doris boos.
Ze schrijft een briefje voor mama met daarop: Geen kusjes van mij, Doris.
Mama legt, aan de hand van het verhaal van de ik-hou-van-jou-taarten, uit, dat Doris niet bang hoeft te zijn dat er een deel van haar taart afgaat.
Bovendien is de vriend hartstikke aardig! Dus als mama met hem gaat trouwen, maakt Doris een schilderij voor hen met daarop heel veel kusjes!
Info van de uitgever
[Lanno, 2005]


NBD Biblion boekbespreking
In een lief verhaal wordt de emotionele thematiek echtscheiding op begripvolle wijze duidelijk gemaakt. Doris' vader en moeder gaan scheiden. Doris is er helemaal van in de war. Zij voelt zich verdrietig en verontwaardigd, zeker als mama na verloop van tijd een nieuwe vriend krijgt. Zij wenst mama geen kusjes meer te geven! Op een dag vertelt mama haar dat zij verschillende ik-hou-van-jou-taarten bezit, maar dat de hou-van-jou-taart voor Doris de allergrootste is: 'Zo groot, dat die zelfs niet door de deur kan!' Langzaam went voor Doris het idee van gescheiden ouders, mama's nieuwe vriend en als mama met hem trouwt heeft zij zelfs een schilderij gemaakt met daarop allemaal kusjes.
De zachtgekleurde, goed passende illustraties spelen een even belangrijke rol als de tekst. De meeste illustraties zijn paginagroot en starten vanaf de basis van de (dubbel)bladzijde; de tekst is daar in kleine blokken in en boven geplaatst. Er is inhoudelijk veel aandacht voor de emoties van alle betrokkenen: papa, mama, kind, vriendinnetje, huisdier, nieuwe vriend en er is ruimte om over deze emoties te praten met elkaar.
Een stevig vormgegeven, troostend voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar, dat op diverse manieren gebruikt kan worden.

Geen kusjes van mij

Marly van Otterloo · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 978908568019