menu
 winkelmandje 

Gedichten

Djelal Al-Din Rumi

De Perzische dichter Rumi (1207-1273) is een van de belangrijkste vertolkers van mystiek getinte poëzie. Zijn leerdicht de Mathnavi behoort tot de mystieke wereldliteratuur. Rumi's gedichten zijn, zeker in deze vertalingen, opmerkelijk actueel en overbruggen met gemak de zeven eeuwen die ons van hem scheiden.
Rumi is de initiator van de soefi-orde der Mevlevi die ook in Nederland bekend staat als de 'orde van de dansende derwisjen'. De levensweg die door deze mystieke traditie wordt aangereikt, kenmerkt zich door een groot respect voor de waarde van elk afzonderlijk individu, elke cultuur, volk en religie.
Deze uitgave bevat een selectie van Rumi's mooiste gedichten en is ten opzichte van de eerste druk met een aantal gedichten uitgebreid.
info van de uitgever
[AnkHermes, 10e druk 2017]

NBD Biblion bespreking
Gedichten vanuit het Soefisme in een vrije Nederlandse vertaling. Ze gaan over aardse liefde en goddelijke liefde, sterven en loslaten en verwijzen vaak naar natuur, muziek en dans.
Rumi (1207-1273), Perzisch dichter en mysticus, stichtte de Mevlevi orde in Konya, in Nederland de Dansende Derwisjen genoemd. Zijn grootste werk is de 'Masnavi': een leerdicht, dat mystieke thema's behandelt. Bekend hiervan is het gedicht 'De tuinman en de dood'.
Dit zijn prachtige gedichten, die prettig lezen, met wijsheden en inzichten die je regelrecht raken, ook nog na 7 eeuwen. Dat ze zo aanspreken is vooral de verdienste van de vertaler, die zich helemaal inleeft en zijn visie op de strekking van de inhoud (vanuit het Engels) in leuk, vlot Nederlands vertaalt

Gedichten

Djelal Al-Din Rumi · alles van deze auteur 

€ 16.50

ISBN 9789020209730