menu
 winkelmandje 

Fruit uit eigen tuin

Carol Klein

Er gaat niets boven versgeplukte aardbeien, frambozen en sappige appels. Met haar bekende energie en enthousiasme geeft Carol Klein al het noodzakelijke groenadvies om met de meest favoriete fruitsoorten aan de slag te gaan, maar daarnaast passeren ook minder voor de hand liggende soorten, zoals citroenen, vijgen, moerbeien en cranberry's, de revue. Het is een onmisbaar naslagwerk in de boekenkast van iedere tuinier.

Carol Klein is een van de invloedrijkste tuiniers van Groot-Brittannië en medepresentator van het populaire televisieprogramma Gardeners' World.
info van de uitgever
[Kosmos, 2010]


NBD Biblion bespreking
Mooie uitgave over het telen van fruit van de eigenaresse van een kwekerij, die ook als presentator werkzaam is voor het bekende BBC-programma 'Gardener's World'. Zij geeft eerst algemene richtlijnen voor de nodige tuinwerkzaamheden gedurende het hele jaar: de voorbereiding van de grond, het planten, snoeien, de bestuiving en de bestrijding van ziekten en plagen, met veel aandacht voor biologisch telen. Daarna volgt uitgebreide en duidelijke informatie over de verschillende soorten, het snoeien en eventueel leiden van specifieke categorieen fruit. Hierbij krijgen appels en peren de meeste aandacht ofschoon het gehele assortiment dat in Nederland geteeld kan worden, beschreven wordt, waaronder ook veel zacht fruit en citrusvruchten in de kas. Veel van de genoemde rassen zijn echter niet verkrijgbaar in Nederland. De meeste bijbehorende kleurenfoto's zijn mooi en instructief. Het boek bevat een verklarende woordenlijst en een gecombineerd onderwerp- en plantenregister. Ook al inspirerend voor beginnende hobby-fruittelers en eigenaars van kleine tuinen.

Fruit uit eigen tuin

Carol Klein · alles van deze auteur 

€ 9.90

ISBN 9789021546506