menu
 winkelmandje 

Focus!

Over sociale media als de grote afleider

Justine Pardoen

Pubers en sociale media, het is alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Altijd aan, altijd contact. Dat wás al een tijdje zo, maar de smartphone heeft het twitteren en facebooken alleen maar erger gemaakt. Geen moment meer offline, geen moment meer rust. Hoe leg je aan je kind uit dat 'nu even niet' ook belangrijk is? Heeft het überhaupt nog zin om het te proberen? Ja! Je wilt immers toch voorkomen dat het schoolwerk gaat lijden onder al die afleiding, met mogelijk zittenblijven tot gevolg. Maar hoe moet dat dan?

Dit boek behandelt een actueel probleem dat steeds nijpender lijkt te worden, getuige het toenemend aantal vragen hierover op ouderavonden, forums en websites. Regels stellen werkt niet. Zeggen dat je kind zich anders moet gedragen ook niet. Je moet het slimmer doen! Namelijk door een gesprek op gang te brengen. Dat kan, mits je de juiste vragen stelt. Zó leer je je kind focussen.

Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online en Mediaopvoeding.nl. Ze is gespecialiseerd in kinderen en media.
Info van de uitgever
[SWP 2013]

NBD Biblion bespreking
Dit boek probeert ouders een handreiking te geven over hoe ze met hun kinderen om moeten gaan ten aanzien van sociale media. Stap-voor-stap wordt uitgelegd wat de invloed is van sociale media op de mens en op de puber in het bijzonder. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvatting en ruimte om zelf je eigen gedachten te formuleren; tevens worden er 'echte vragen' bij het hoofdstuk geformuleerd. Verder wordt achterin het boek een aantal technische hulpmiddelen gegeven. Ook zijn daar een literatuurlijst en een aantal praktische tips te vinden. Geïllustreerd met cartoonachtige tekeningen in zwart-wit. De schrijfster is hoofdredactrice van Ouders Online en Mediaopvoeding.nl. Ze is gespecialiseerd in kinderen en media.

Focus!

Over sociale media als de grote afleider

Justine Pardoen · alles van deze auteur 

€ 16.00

ISBN 9789088503863