menu
 winkelmandje 

Fit maakt slim

100 nieuwe bewegingsspelen

Almuth Bartl

100 nieuwe bewegingsspelen voor kinderen van 4 – 12 jaar.
Het belang van veel en regelmatig bewegen wordt steeds meer ingezien. Als kinderen hun overmaat aan energie niet regelmatig kunnen ontladen als gevolg van passieve vormen van vrijetijdsbesteding, leidt dat onder andere tot agressief gedrag en concentratieproblemen. Ook obesitas en andere gezondheidsproblemen worden mede veroorzaakt door een tekort aan beweging.
De spelvormen in dit boek geven de basisschooldocent talrijke creatieve, vrolijke en verrassende ideeën om aan deze behoefte aan beweging tegemoet te komen. De spelletjes zijn zowel gericht op de lichamelijke als geestelijke fitness van de kinderen.
Info van de uitgever
[Panta Rhei, 2010]

NBD Biblion bespreking
Dit boek is verdeeld in drieën. Het eerste deel bevat 42 spelletjes die de fysieke vaardigheden van kinderen vergroten. De 45 spelen uit het tweede deel moeten de mentale fitheid bevorderen en het laatste deel - dertien spelletjes - is een mix van beide vormen. Bij elk spel staan een vrolijke zwart-witillustratie, een duidelijke omschrijving en waar nodig tips.
Het overzichtelijke boek (met een spel per pagina) richt zich tot docenten van de basisschool, maar is net zo goed bruikbaar voor de leiding van BSO, clubs, verenigingen en buurthuizen.
Uit het boek komt nadrukkelijk het belang van bewegen naar voren, met name in teamverband en als tegenstelling tot het thuis voortdurend alleen achter de computer of televisie zitten. De auteur is een ervaren pedagoge die waarde hecht aan spelen waarbij de creativiteit geprikkeld wordt. Een praktisch boek om kinderen (meer) in beweging te krijgen.

Fit maakt slim

100 nieuwe bewegingsspelen

Almuth Bartl · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789088400452