menu
 winkelmandje 

Familieopstellingen

Bert Hellingers systemische familietherapie

Nick Blaser

Dit boek behandelt de door Bert Hellinger ontwikkelde methode van 'systemische familieopstellingen' en mag in het Nederlands taalgebied als basiswerk worden beschouwd.

Of wij willen of niet, ieder mens maakt deel uit van een familiesysteem. De oorsprong van veel problemen in relaties, huwelijk of op ons werk, maar ook lichamelijke ziektes, depressies, drug- en alcoholgebruik of herhaaldelijke ongevallen, is dikwijls te vinden in onbewuste verstrengelingen met onze familie. Door identificatie en loyaliteit met het lot van een familielid plaatsen wij ons in een rol die niet de onze is. Wij doen dit uit liefde voor onze familie, voor onze ouders en grootouders en geloven dat we het verstoorde evenwicht in het familiesysteem kunnen herstellen door de ballast van de ander te dragen.
Met behulp van familieopstellingen kunnen deze verstrengelingen op een ontroerende en eenvoudige manier zichtbaar gemaakt worden. Door het zien van de werkelijkheid wordt onze ziel geraakt. Hierdoor verandert iets wezenlijks in ons. Wat voordien onmogelijk leek, wordt nu mogelijk; wij kunnen en mogen een zelfstandig leven leiden. Duizenden mensen hebben deze verandering aan den lijve ondervonden en zijn er opgelucht en zeer gelukkig mee.

info van de uitgever
[De Driehoek, 2021]

Familieopstellingen

Bert Hellingers systemische familietherapie

Nick Blaser · alles van deze auteur 

€ 22.95

ISBN 9789060307779