menu
 winkelmandje 

Euritmietherapie

Rudolf Steiner

In opdracht van De Nederlandse Vereniging voor Euritmietherapie is de in 1921 door Rudolf Steiner gehouden Heileurythmie-Kurs in het Nederlands vertaald en opgenomen in de reeks Werken en voordrachten.
Van meet af aan wilde Rudolf Steiner met de euritmie niet alleen een nieuwe bewegingskunst introduceren. 'Wij willen er ook zieke mensen mee genezen,' zei hij al in 1912 toen hij de werking van zijn eerste euritmische aanwijzingen zag. In 1921 was het zo ver: in een cursus voor euritmisten en artsen legde Rudolf Steiner het fundament voor een euritmietherapie. Sindsdien heeft deze therapie vooral in Duitsland, Zwitserland en Nederland een grote vlucht genomen en werd zij een vast bestanddeel van de antroposofische geneeskunst.
Met de uitgave van Euritmietherapie is de bron waaruit de ontwikkeling van de euritmietherapie is ontstaan, in eigentijds Nederlands beschikbaar.
Het nawoord van Guus van der Bie behandelt het fenomeen van de beweging als zodanig en het ontstaan van de cursus euritmietherapie. Ook gaat het nader in op verschillende oefeningen uit de euritmietherapie.

info van de uitgever
Rudolf Steiner Werken en Voordrachten

Euritmietherapie

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50

ISBN 9789060385807