menu
 winkelmandje 

Elfen schilderen

Ontdek de geheimen van de elfen teken- en schilderkunst

Amandine Labarre

Pssst… kom mee naar de wereld van de elfen! Nieuwsgierig naar hoe feeën zich kleden, waar ze zich verbergen en wat hun favoriete bezigheden zijn?
Met een penseel als toverstaf voert Amandine Labarre u naar de wonderlijke elfenwereld. Stap voor stap wordt u ingewijd in de geheimen van de elfenschilderkunst. De uitgebreide inleiding bespreekt het tekenen en schilderen van elfen in het algemeen. Daarna volgen twintig legendes die stapsgewijs worden besproken. De gedetailleerde schilderwerken in aquarel, acrylverf en inkt zullen bij iedereen de fantasie prikkelen. Een sfeervolle uitgave met prachtige werkstukken om bij weg te dromen.
Info van de uitgever
[Tirion, 2010]


NBD|Biblion recensie
Dit sfeervolle boek heeft een uitgebreide inleiding waarin de auteur o.a aandacht besteed aan de elfenhistorie, inspiratiebronnen en het creeren van elfentaferelen en uitleg geeft over het belang van compositie, het gebruik van materialen zoals papier, potlood, Oost-Indische inkt en aquarel en de technische mogelijkheden ervan. Ook wordt de werking van de stap voor stap voorbeelden uitgelegd. Hierna volgen twintig inspirerende voorbeelden van elfen in het bos, elfen in het veld en elfen uit legendes. Ieder elfenfiguur begint met een korte informatie en een lijst met benodigde materialen gevolgd door een duidelijke uitleg met voorbeelden en een vaak pagina groot eindresultaat. Veel aandacht voor het tekenen waarna met aquarel wordt ingekleurd en witte acryl wordt gebruikt voor de 'finishing touch'. Het boek, bedoeld om je eigen elfenfiguren te creeren, ideeen te ontwikkelen en inspiratie op te doen, is een aanrader voor de liefhebber. Uitgevoerd met een hard kaft, stevig papier en kleurenillustraties van goede kwaliteit. Met inhoudsopgave.

Elfen schilderen

Ontdek de geheimen van de elfen teken- en schilderkunst

Amandine Labarre · alles van deze auteur 

€ 9.90

ISBN 9789043913256