menu
 winkelmandje 

Eenzaamheid

Troost door inzicht

Hans Stolp

Hans Stolp belicht in Eenzaamheid, troost door inzicht zijn bijzondere en tegelijkertijd hoopvolle visie op eenzaamheid. Meer dan een miljoen mensen voelt zich structureel eenzaam, een op de drie Nederlanders af en toe. Eenzaamheid kan zwaar drukken op een mens.
De esoterische of spirituele traditie stelt dat eenzaamheid ook gezien kan worden als een noodzakelijke ervaring op onze inwijdingsweg en dat wij zonder eenzaamheid geen geestelijke groei kunnen ervaren.
Hans Stolp staat in dit boekje op zijn eigen kenmerkende en warme wijze stil bij de verschillende aspecten van eenzaamheid.

info van de uitgever
[AnkhHermes, 2019]

NBD Biblion bespreking
Dit boek is een hulp om met eenzaamheid om te gaan. Het maakt korte metten met goedbedoelde adviezen. Het leggen van meer sociale contacten is geen oplossing voor een existentieel gevoel van eenzaamheid. Omgaan met de angst voor eenzaamheid, aanvaarding dat je soms heel eenzaam bent, kunnen leiden tot een vorm van zelfinzicht dat je op een hoger plan brengt.
Stolp adviseert om contacten te leggen op basis van gedeelde idealen. Bij hem is dat een vorm van esoterisch christendom. Over het bestaan van engelen heeft hij uitgewerkte ideeën, hoe ze je voor en na je geboorte begeleiden, maar ook hoe ze na het overlijden nog drie dagen bij je zijn ('omstulpen'). Daar moet je een speciale antenne voor hebben.
In het thema eenzaamheid heeft hij zich goed ingeleefd en geeft hij invoelende adviezen. Geschikt voor iedereen die zich verdiept in de betekenis van eenzaamheid en open staat voor een christelijk-esoterische invalshoek.

Eenzaamheid

Troost door inzicht

Hans Stolp · alles van deze auteur 

€ 16.50

ISBN 9789020215403