menu
 winkelmandje 

Een zomer met het kleine volkje

Tanis Helliwell

Er is de laatste jaren een groeiende belangstelling voor wezens die voor de meeste mensen alleen de sprookjeswereld bewonen: elfen, gnomen, kabouters en andere wezens. Rudolf Steiner sprak ook over dergelijke wezens en over hun taak en betekenis. Van verschillende andere kanten komen soms ook 'verhalen' naar buiten, zoals in het recent verschenen Een zomer met het kleine volkje van de Canadese Tanis Helliwell.

Tijdens een vakantie in Ierland kwam zij in contact met een kabouterfamilie en zo leerde zij de wereld van de 'elementwezens' kennen. Helliwell vertelt het allemaal nuchter, levendig en met humor. Moeten we haar belevenissen met het kleine volkje voor waar nemen? We mogen het ook als een sprookje lezen, schrijft ze, en wie dat doet zal het boek met plezier lezen. Wie verder wil gaan, leest en overweegt zelf.

Helliwell geeft betrekkelijk concrete mogelijkheden waarop mensen met dergelijke wezens zouden kunnen samenwerken en wie dat met geduld en bewustzijn probeert zal mogelijk zijn eigen ervaringen kunnen 'proeven'. De wereld van de natuur, de levende aarde en de krachten en wezens die de mensheid omringen, beter te leren kennen en te behandelen, daartoe mogen we dit boek zeker als een oproep beschouwen.

John Hogervorst in ABC Antroposofie 10

Een zomer met het kleine volkje

Tanis Helliwell · alles van deze auteur 

€ 22.95

ISBN 9789060384961