menu
 winkelmandje 

Een tuin voor bijen en vlinders

101 tips om nuttige insecten te helpen

Albert Vliegenthart

In Een tuin voor bijen en vlinders laat Albert Vliegenthart zien hoe je deze bedreigde diersoorten een handje kunt helpen. Wat kunnen wij doen voor behoud van de bijen?

Dit inspirerende boek laat zien hoe je heel eenvoudig een steentje kunt bijdragen aan het herstel van hun leefgebieden. Met informatie over nuttige dieren, goede plantcombinaties en eenvoudige maatregelen om vlinders, bijen en andere insecten naar je tuin, patio of balkon te lokken. 188 soorten bijen worden bedreigd in Nederland. Met dit boek kan je als de lente is begonnen en de bijen komen, ze zelf een beetje helpen.

info van de uitgever
[Kosmos, 2019]


NBD Biblion bespreking
Dit boek beschrijft de maatregelen die je zelf kunt nemen om de achteruitgang van bijen en vlinders tegen te gaan. Duidelijk wordt wat insecten en vlinders nodig hebben, zoals goede bijenplanten; plantcombinaties voor vlinders en bijen en bijenhotels. Thema- en voorbeeldtuinen én een tuincheck hoe vlindervriendelijk je tuin is, geven een laatste zetje in de goede richting. De auteur is een ervaren en gepassioneerd ecoloog. Hij schrijft inspirerend, geeft praktische tips en lardeert het geheel met weetjes. De opmaak is helder met kleurenfoto's, kaders en een lijst met aanbevolen boeken, tijdschriften en websites. Jammer is dat de gekozen letter erg dun en klein is. Geschikt voor tuinliefhebbers en doeners.

Een tuin voor bijen en vlinders

101 tips om nuttige insecten te helpen

Albert Vliegenthart · alles van deze auteur 

€ 17.50

ISBN 9789021570174