menu
 winkelmandje 

E = eetbaar?

Dr. J. Kamsteeg

E-nummers, kunstmatige zoetmakers en andere geur- en smaakstoffen zitten in bijna al ons dagelijks voedsel. Dat mag, want het verwerken ervan in voedingswaren is goedgekeurd, maar dat wil nog niet zeggen dat ze ook voor iedereen onschadelijk zijn! Het is in elk geval van belang dat de consument op de hoogte is van de functie, kwaliteit en samenstelling van deze hulpstoffen en zodoende een bewuste keuze kan maken.

Op de etiketten van verschillende voedingsmiddelen staat informatie over de voedseltoevoegingen. Er wordt echter niet op vermeld wat de effecten ervan (kunnen) zijn. Deze informatie verschaft E = eetbaar? wel: behalve de herkomst en functie van meer dan 368 hulpstoffen worden ook de bijwerkingen daarvan beschreven.

Nu de geheel herziene zevende druk!
Info van de uitgever
[Becht, 2011]


NBD|Biblion recensie
Alle voorverpakte eet- en drinkwaren dienen te zijn voorzien van een lijst van ingredienten; voor levensmiddelenadditieven geldt daarbij dat ze moeten worden vermeld met de naam van de categorie of de gebruikelijke benaming van het additief of het vastgestelde E-nummer. Er zijn behalve E-nummers ook INS-nummers (International Number System). In dit boek staan alle E-nummers verklaard, chronologisch gerangschikt en voorafgegaan door een heldere uitleg wat onder hulpstoffen en additieven moet worden verstaan, ingredientendeclaratie, E- en INS-nummers, kwetsbare gebruikersgroepen enz. Bij elk nummer de benaming en begrippen, verklaringen van herkomst, functie, eigenschappen, bijwerking, ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname); tenslotte de producten waarin de stof voorkomt. Deze geheel herziene druk wordt afgesloten met een lijst van niet-opgenomen E-nummers, een alfabetische lijst van hulpstoffen en synoniemen, een alfabetisch overzicht van bijwerkingen en additieven en een verklarende begrippenlijst. Tekst in een kleine, schreefloze letter. Uitstekende informatie.

E = eetbaar?

Dr. J. Kamsteeg · alles van deze auteur 

€ 16.95

ISBN 9789023013136