menu
 winkelmandje 

Driegonaal, Juni 2020

Jrg. 36, nr.1

Inhoudsopgave:

- In het Duitse gerenommeerd/alternatieve dagblad taz verscheen een helder artikel over Rudolf Steiners “politieke en maatschappelijke” inzet en zijn “concept van sociale driegeleding”. Het gebeurt niet vaak dat de driegeleding zo bondig en raak beschreven wordt. - Een vertaling is in dit nummer te vinden.

- Gaan innerlijke ontwikkeling en sociale driegeleding hand in hand? Reacties van lezers.

- Jan Saal over het basisinkomen in relatie tot de drie geldsoorten.

- Ziekte, gezondheid & de farma-industrie: de coronacrisis legde ook onze afhankelijkheid van de (in verre landen gevestigde) farma-industrie bloot. Kijkend naar de praktijk van de farma-industrie komt de vraag op hoe wij er eigenlijk toe gekomen zijn onze gezondheid in handen te leggen van deze cynische bedrijfstak. Kan het ook anders? - Een artikel van John Hogervorst

- Onder de vlag van de smart-city is een veelvoud van ontwikkelingen gaande die uiterlijk gemak en efficiency lijken te bieden - maar die de deur open zetten voor verregaande beïnvloeding en controle. In een gedegen artikel zet Vincent van Vliet de ontwikkelingen op een rij.

- Anne van Ginkel interviewde Henk Reedijk die zijn bedrijf onderbracht bij Stichting Sleipnir: “een rooie met een pragmatische inslag” vertelt waarom hij zijn bedrijf niet te gelde maakte.

- Rudolf Steiner, Tijdgenoot in ernstige omstandigheden: een kleine greep Steinerfragmenten uit de gelijknamige nieuwe uitgave.

Driegonaal, Juni 2020

Jrg. 36, nr.1

€ 6.00