menu
 winkelmandje 

Dit is de zee

Nicola Davies

De zee wordt op diverse manieren bezongen in dit grote, fraai vormgegeven prentenboek (30 cm). De auteur legt hierbij het accent op: de kust, zeereizen, diep in de zee en wonderen. Ruim vijftig thema's passeren de revue: van zeemeeuwen tot vuurtorens, van Sargasso tot matrozenlied; van bodemtrawler tot zeeottermoeder en van nachtlicht tot droomeiland.
Het verhaal wordt verteld cq de informatie wordt aangereikt via compacte, veelal poëtische teksten, die geplaatst zijn in schitterende, zachtkleurige, omarmende ilustraties over dubbele bladzijden. De combinatie tekst – informatie – illustratie is bijzonder, passend en geslaagd. Uitschieters zijn: Lied van de zee ("Joho! Haal op!'), De zeereizen van kapitein Zheng He, die "drakenspuug' verkocht en – helaas – de bijdrage over het dodelijkste gevaar van de zee: plasticsoep.
De actuele uitgave, oorspronkelijk Engelstalig (2018), is vertaald in mooi, poëtisch Nederlands. In dezelfde opzet maakte de auteur en biologe o.a. 'Zo mooi zijn dieren'* (2016). Veelzijdig ontroerend portret van de zee, opvallend in zijn soort, voor kinderen van ca. 7 t/m 10 jaar.

vertaling: Alma Huisken
info van de uitgever

[Christofoor, 2018]

Dit is de zee

Nicola Davies · alles van deze auteur 

€ 19.95

ISBN 9789060388501