menu
 winkelmandje 

Dichtkunst in het licht der anthroposofie

Johanna Knottenbelt

De essays in dit boek trachten door hun thematisch steeds verschillende uitgangspunten een licht te werpen op de achtergronden en de ontstaangeschiedenis van de verschillende vormen der dichtkunst. Ook op de bron willen zij wijzen die de dichters, vaak onbewust, geïnspireerd heeft tot hun werk, maar ook hun, die zich gaarne verdiepen in de wereld der poëzie is het mogelijk door de anthroposofische achtergrond inniger daarin door te dringen.
Zo is deze studie te beschouwen als een bijdrage tot dat wijde cultuurgebied, dat in Frankrijk "les belles-lettres" wordt genoemd en dat in de sectie der 'Schöne Wissenschaften' aan het Goetheanum in Zwitserland een "renaissance" beleeft.

Johanna Knottenbelt werd geboren in 1908 te Rotterdam, waar zij ook de Lagere School, de Rotterdamse Schoolvereniging, bezocht. De Middelbare School doorliep zij in Engeland, waarna zij in Den Haag begon aan de opleiding voor Eurythmie. Deze opleiding maakte zij af aan het Goetheanum in Dornach (Zwitserland), aansluitend volgden enkele jaren medewerking aan het Goetheanumtoneel.
Vanaf 1935 tot aan het eind van de oorlog is zij in Nederland werkzaam. Na 1945 woont zij wederom in Dornach voor de opleiding in Spraakvorming. Dan volgt een periode in Wenen en is zij verder op dit gebied actief in Nederland, waar zij de Nederlandse School voor Spraakvorming opricht. Afwisselend werkt zij ook korte periodes in Nieuw-Zeeland, Australië en Schotland.

info van de uitgever
[Hibernia, gewijzigde tweede druk]

Dichtkunst in het licht der anthroposofie

Johanna Knottenbelt · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9074244033