menu
 winkelmandje 

De zin van ziekzijn

Signalen en betekenis van ziekten

Thorwald Dethelfsen & Rüdiger Dahlke

De zin van ziekzijn van Thorwald Dethlefsen en Rüdiger Dahlke verklaart ziekzijn op een confronterende en ongemakkelijke manier.

De zin van ziekzijn van Thorwald Dethlefsen en Rüdiger Dahlke gaat in op de achtergronden en filosofie van het ziek zijn én beter worden. Vervolgens beschrijven de auteurs de meest voorkomende ziektebeelden en -symptomen, de mogelijke oorzaken, met welke gevoelens en activiteiten ze samenhangen en wat we eraan kunnen doen.
Hun boodschap: we zullen de confrontatie met onszelf moeten aangaan, willen we aan onze genezing kunnen werken. Op deze manier leren we zelf symptomen te interpreteren en als zinvol te aanvaarden: onze ziekte is een weg om onszelf te vinden en innerlijk te groeien.
Dat lichamelijke klachten en psychische problemen zeer nauw met elkaar samenhangen, is inmiddels algemeen geaccepteerd.
Maar de auteurs van deze klassieker gaan nog een stap verder en maken duidelijk dat alle ziekten verschijningsvormen zijn van één grote ziekte, namelijk het ongelukkig zijn van de mens. Hoofdpijn, infecties, stress, spierpijn, maagklachten, impotentie maar ook ziekten als kanker en hart- en vaataandoeningen zijn signalen die we moeten verklaren en waarvan we de betekenis onder ogen moeten zien. In die zin is dit een uiterst ongemakkelijk boek, want het ontneemt je de mogelijkheid om ziekte als alibi te gebruiken voor onopgeloste psychische problemen.

info van de uitgever
[AnkhHermes, 20e druk 2019]

De zin van ziekzijn

Signalen en betekenis van ziekten

Thorwald Dethelfsen & Rüdiger Dahlke · alles van deze auteur 

€ 25.00

ISBN 9789020212501