menu
 winkelmandje 

De wetenschap van de geheimen der ziel

Herkomst en bestemming van de mens

Rudolf Steiner

Onder de bloemrijke titel gaat een standaardwerk schuil over het 'occultisme' of de 'esoterische wetenschap'. Het boek geeft een systematisch overzicht van de belangrijkste esoterische thema's. Alle spirituele sleutelbegrippen, zoals het etherische en het astrale lichaam, reïncarnatie en karma, worden stap voor stap toegelicht. Steiner beschrijft in uitvoerige hoofdstukken de werkelijkheid van de slaap en van de dood, het geestelijk verleden van mens en aarde, de weg van de inwijding en het heden en de toekomst van de menselijke ontwikkeling.

Door de veelomvattende inhoud en vooral ook door de inzichtelijke opbouw is De wetenschap van de geheimen der ziel hét basiswerk van Steiners spirituele wetenschap, de antroposofie.

De vele voordrachten die Steiner heeft gehouden, zijn in feite uitwerkingen van wat in dit boek in samenhangende vorm bijeen is gebracht. Tegelijkertijd biedt het een helder inzicht in Steiners werkwijze: het voor het logisch denken toegankelijk maken van spirituele ervaringen.

Van de Nederlandse vertaling zijn sinds de eerste uitgave in 1910 tienduizenden exemplaren verkocht. Voor deze uitgave in de reeks Werken en voordrachten werd door Wijnand Mees een geheel nieuwe vertaling gemaakt. Bovendien is er een uitvoerig apparaat van noten en trefwoorden aan toegevoegd, waardoor het boek ook als naslagwerk kan worden gebruikt. De uitgave wordt gecompleteerd door een nawoord (eveneens van Wijnand Mees) over historie en actualiteit van Steiners basiswerk.

info van de uitgever

(GA 13)

De wetenschap van de geheimen der ziel

Herkomst en bestemming van de mens

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 35.00

ISBN 9789060385296

Antiquariaat

Dit boek is ook tweedehands beschikbaar in het antiquariaat van ABC Antroposofie.

Prijs: € 4.00