menu
 winkelmandje 

De wereld van de piraat

Val Garwood

In De wereld van de piraat worden dramatische taferelen van bloeddorstige gevechten, nauwkeurige afbeeldingen vn wapens, gereedschappen en schepen, portretten van beruchte zeerovers en beelden van het gewone leven weergegeven in schitterende illustraties.

Ontdek welke wapens een piraat gebruikte, wat hij buitmaakte, op wat voor soort schepen hij voer en waar hij zich schuilhield. Wees verbaasd over de kleurrijke levensverhalen van een paar beruchte piraten en lees hoe de 'gouden eeuw' van de piraterij tenslotte eindigde.

Info van de uitgever
[W. Bergmans BV, Amsterdam, 2008]


NBD Biblion bespreking
Het leven van alle dag aan boord van een piratenschip staat centraal. Taferelen van bloeddorstige gevechten, nauwkeurige afbeeldingen van wapens, gereedschappen en schepen worden in vele gekleurde tekeningen in verschillende formaten weergegeven. Ook portretten van beruchte zeerovers en beelden van het gewone leven komen aan de orde. In twintig hoofdstukken van twee bladzijden worden onder andere besproken: de gebieden waar piraten optraden, het werk aan boord, de kleding, wapens, enteren en verslagen piraten. Ieder hoofdstuk bestaat uit een algemeen gedeelte en een aantal deelonderwerpen. In de rubriek 'Verrassende feiten' wordt veelal specifieke informatie gegeven over bijzondere dingen. Afgesloten wordt met een overzicht 'Wie is wie?' en een register. De zinsbouw en het woordgebruik zijn, afgezien van een enkel moeilijk woord, afgestemd op de leeftijdsgroep vanaf ca. 11 jaar. In dezelfde opzet verschenen, van verschillende auteurs, heruitgaven over de Romeinse keizertijd en indianen*

De wereld van de piraat

Val Garwood · alles van deze auteur 

€ 6.00

ISBN 9789079131150