menu
 winkelmandje 

De Vrije Scholen (antiquariaat)

beginselen en methode

Wim Veltman

tweedehands boek

Een beknopte en duidelijke inleiding in de pedagogie van de Vrije Scholen, waarin zowel de theorie als de praktijk ruime aandacht krijgen.
Uitgangspunt van het Vrije-Schoolonderwijs is de pedagogie van Rudolf Steiner. De ontwikkeling van het kind, zowel lichamelijk als geestelijk, is bepalend voor vorm en inhoud van het onderwijs.
W.F. Veltman, leraar aan de Vrije School in Den Haag en bekend van publikaties en voordrachten, geeft in dit boek een overzicht van de wijze waarop deze grondgedachte in de praktijk wordt toegepast. Hij beschrijft het leerplan voor de verschillende leeftijdsfasen, van kleuterklas tot bovenbouw.
De Vrije Scholen zijn vooral bekend geworden vanwege de kunstzinnige vorming, die in deze scholen een grote rol speelt. Veltman bespreekt het hoe en waarom van het kunstzinnig onderwijs.
Verder komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: de taak van de leraar; de examens; school en ouders; de functie van sprookjes, mythen en sagen; de temperamenten; de intellectuele vorming; school en maatschappij.

info van de uitgever
[Vrij Geestesleven, 1982]

De Vrije Scholen (antiquariaat)

beginselen en methode

Wim Veltman · alles van deze auteur 

€ 6.00

ISBN 9060380134

Antiquariaat

Van dit boek zijn meerdere tweedehands exemplaren beschikbaar in het antiquariaat van ABC Antroposofie.

Prijs: € 6.00