menu
 winkelmandje 

De vloek van de robijn

Anthony Read

De kinderen die deel uitmaken van de Baker Street Boys, de hulptroepen van de beroemde detective Sherlock Holmes, zijn folders aan het uitdelen voor het wassenbeeldenkabinet van Madame Dupont, als ze een Indiase jongen, die achtervolgd wordt door twee boosaardige mannen, te hulp schieten en hem mee naar hun geheime onderkomen nemen.

Ravi, zoals de jongen heet, blijkt de zoon van de radja van Ranjipur te zijn, die in Londen is om samen met zijn vader een schitterende, maar beruchte robijn aan koningin Victoria te overhandigen. Wie zijn deze geheimzinnige mannen, die probeerden Ravi te wurgen? Ging het hen om Ravi of zaten ze achter de roemruchte robijn aan?

De scherpzinnige Wiggins, oudste en aanvoerder van de Boys, ziet zich voor ingewikkelde problemen gesteld, zeker als blijkt dat de Indiase bende die Ravi achtervolgt, niet voor een moord terugdeinst! Met behulp van de andere Boys bedenkt hij een plan om Ravi te helpen en zetten ze de achtervolging in. Zou Sherlock Holmes nog op tijd terug zijn om hen bij te staan?

Dit derde deel in de serie over de Baker Street Boys is opnieuw een spannend verhaal, met terugkerende personen, zoals de bekende Boys met hun verschillende karakters, hun vijand de boosaardige professor Moriarty, de bekende detective Sherlock Holmes en zijn vriend Dr. Watson. En natuurlijk speelt alles zich af in het oude Londen, waar de koetsen over de keien ratelen, waar de rook uit vele schoorstenen een dikke mist veroorzaakt en waar de vele straatjongens, bloemenmeisjes en straatventers de stegen bevolken.

[Christofoor, 2009]

De vloek van de robijn

Anthony Read · alles van deze auteur 

€ 4.50

ISBN 9789060388938