menu
 winkelmandje 

De verschrikkelijke sneeuwman

Alyze Bos

Een monsterachtig winteravontuur

Het is een ongelofelijke rotwinter. Het regent alleen maar, er staat geen kerstboom thuis en tot overmaat van ramp moet Eefje Suikerhart verhuizen naar het huis van haar oma. En dan laat haar vader ook nog eens een reusachtige spiegel aan diggelen vallen. Dat betekent zeven jaar ongeluk.

Net als er een dik pak sneeuw ligt en de winter toch nog leuk lijkt te worden, slaat het noodlot toe. Wanneer Eefje in de schemering door het park loopt, komt ze oog in oog te staan met de Verschrikkelijke Sneeuwman. Ze overleeft de ontmoeting, maar niemand gelooft dat ze hem heeft gezien.

Eefje kan het niet over haar kant laten gaan. Zij wéét dat het monster bestaat. Ze neemt zich voor om, samen met de speciaal opgerichte 'monsterclub', haar gelijk tegenover de wereld te bewijzen.

Info van de uitgever
[Lemniscaat, 2015]

NBD Biblion bespreking
Het is kerstvakantie en de ouders van Eefje Suikerhart (ik figuur, 'bijna 11') zijn druk in de weer met de verhuizing van het gezin naar het huis van Eefjes hulpbehoevende oma. Op een schemerige namiddag loopt Eefje door het park naar huis en komt daar een levensgroot, witharig, grommend en stinkend monster tegen. Ze overleeft de bizarre ontmoeting, maar er zijn niet veel mensen die haar getuigenis geloven. Eefje zelf twijfelt echter geen moment en samen met haar klassenvrienden richt ze een monsterclub op waarmee ze haar gelijk wil gaan bewijzen. Origineel en knap opgezet plot waarin Eefje diverse tegenslagen (zoals vooroordelen, een tirannieke invalmeester, ongelovige ouders, pesterige klasgenootjes en zelfs afhakende vriendjes) moet trotseren. Door haar onbevangenheid en vastberadenheid slaat Eefje zich er doorheen. De vele en levensechte dialogen van de karakters, de prettige schrijfstijl en de spanning over hoe het zal aflopen maken het boek zeer leesbaar. Dat geldt zeker ook voor het heerlijk wensvervullende slot. Dit tweede jeugdboek van de schrijfster is zeker de moeite waard: bijzonder plot, mooie karakterontwikkeling en ook nog een beetje spannend. Vanaf ca. 10 jaar.

[Lemniscaat, 2015]

De verschrikkelijke sneeuwman

Alyze Bos · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789047706748